X
X

Sajam pekarstva

Škola '11.maj'

U organizaciji Mlinpek zavoda u Master centru novosadskog sajma od 11.-13. oktobra održan je treći po redu sajam pekarstva. Učenici pekarske struke (I, II ,III razreda) u pratnji zamenika direktora škole, nastavnika teorijske i praktične nastave posetili su po prvi put ovaj sajam. Poseta sajmu omogućiće učenicima, budućim pekarima da se bliže upoznaju sa mašinama, opremom, sirovinama, pakovanjima-ambalažom koja se koristi u prehrambenoj industriji pekarstva.

Upoznali su se sa novim tehnološkim pravcima, tendencijama u tehnologiji izrade pekarskih proizvoda. Učenici su mogli da vide nove mašine i njihove proizvođače (mesilice, delilice, oblikačice, transportne trake, peći, mašine za pranje plehova i ambalaže, mašine za izradu keksa, proizvođače gotovih smeša, opremu za prodajne prostore-vitrine i rashladne uređaje). Učenici su takođe mogli da isprobaju neke proizvode i prisustvuju demonstraciji izrade.

Sajam omogućava da se sagleda sopstveni položaj, znanje, i mesto koje neko zauzima u datoj oblasti, da se steknu nova poznanstva i razmene znanja i iskustva kao i planovi za saradnju.

Sajam je bio međunarodi jer je bilo izlagača iz Turske, Slovenije, Poljske, Nemačke i naravno iz Srbije.

Učenici su obišli sve štandove, pokupili reklamne materijale, probali proizvode, razgovarali sa dežurnima na štandovima predstavljajući se kao budući pekari. Ovo je bilo novo iskustvo i korisno za naše učenike.

+381 35 8 223 204

SLAVKE ĐURĐEVIĆ 8

00 - 24h