X
X

deAf DigitAl PlaTform

Škola '11.maj'

logo

Dana 01.09. 2020. od strane Erazmus+ fondacije odobren je za finansiranje Erazmus+ KA201 SE projekat strateških partnerstava „deAf DigitAl PlaTform“ koji je naša škola je podnela u okviru Erazmus+ poziva za projekte na konkursnom roku koji je bio otvoren do 23. aprila 2020. godine.
Naša škola će realizovati projekat zajedno sa partnerskim organizacijama iz Italije (Istituto Dei Sordi Di Torino), Španije (Instituto Hispano Americano de la Palabra), Poljske (Specjalny Osrodek Szkolono-Wychowawczy dla Nieslyszacych), Rumunije (Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz ClujNapoca ) i Litvanije (Lietuvos kurciuju ir neprigirdinciuju ugdymo centras).
Cilj projekta je stvaranje internacionalne veb platforme koja će biti namenjena osobama sa oštećenjem sluha i govora, nastavnicima koji rade sa osobama sa oštećenjem sluha i govora kao i roditeljima.
Zadatak projekta je da se u okviru veb platforme prikupi najmanje 104 obrazovnih resursa specijalno prilagođenih osobama sa oštećenjem sluha i govora u vidu obrazovnih-radnih listova, edukativnih igara, video zapisa praktičnih aktivnosti ( iz oblasti kulinarstva, kareativnih aktivnosti, sportskih pravila...), korisničkih vodiča za platformu, e-knjige.
Krajnji rezultat projekta biće poboljšanje kvaliteta obrazovanja učenika sa oštećenjem sluha i govora.
Trajanje projekta je 26 meseci.
Ukupna vrednost projekta je 182 148 evra.
Nosilac projekta je Škola sa domom za učenike oštećenog sluha i govora „11. Maj“
Projektni tim Škole sa domom za učenike oštećenog sluha i govora „11. Maj „ činiće: Dragana Kovačević, Katarina Stojković, Dragana Popović i Jovan Gavrilović.

+381 35 8 223 204

SLAVKE ĐURĐEVIĆ 8

00 - 24h