X
X

Dan kulture

Škola '11.maj'

Dan demokratske kulture, kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Evropske unije I Saveta Evrope "Podsticanje demokratske kulture u školama" organizovan je 8.5.2018. u okviru jubilarne nedelje obeležavanja 90-te godišnjice postojanja i uspešnog rada naše škole.


Osmišljen je kao jedan otvoreni dan za sve roditelje, hranitelje, saradnike I prijatelje škole, među kojima je bio I predstavnik Kancelarije Saveta Evrope, Gospodin Kristijan Rajković I projektni tim iz Zemunske gimnazije.


Na početku je izvedena himna škola "Peva srce tvoje" a posle pozdravne reči direktora Gospođe Dragane Kovačević, učenici Jovana Stanojević I Željko Krpetić su na gestovnom jeziku izveli tri muzičke numere.


Zatim je za sve prisutne predstavljen projekat "Podsticanje demokratske kulture u školama" i panoi sa raznih radionica koji su rađeni tokom godine, kao i sa ostalih aktivnosti i gostovanja, koje su predstavili članovi tima projekta.


Posle toga je počeo rad svih radionica. Osnovna škola je imala radionice: izrada etno motiva , izrada knjiga od alternativnih materijala za učenike osnovne škole, izrada krofnica, palačinki i galeta, šahovski turnir, sa učenicima, nastavnicima, vaspitačima, roditeljima, hraniteljima i prijateljima škole. Učenici osmog razreda su obišli radionice srednje škole u cilju profesionalne orijentacije. Učenici srednje škole su predstavili svoja umeća. Sa učenicima prve godine srednje škole, urađena je radionica na kontroverznu temu "Zdrava ishrana-sa mesom ili bez". Nastavnik verske nastave je uz pomoć vaspitača uradio kviz iz oblasti verske nastave.

Posle svega smo obišli sve radionice i nastavili druženje uz ručak i osveženje.

+381 35 8 223 204

SLAVKE ĐURĐEVIĆ 8

00 - 24h